Logeerhuizen in Huizen

In de bosrijke omgeving van Huizen, vindt u de logeerhuizen van Sherpa. Hier staan drie houten huizen die geschikt zijn voor maximaal 24 kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Thuiswonende kinderen kunnen hier in het weekend en in de schoolvakanties terecht, om andere kinderen te ontmoeten en leuke dingen te ondernemen. Een bijkomend voordeel is dat de thuissituatie tijdelijk wordt ontlast.

De woning
Drie houten huizen, elk geschikt voor maximaal acht kinderen. De huisjes hebben 2 woonlagen, zijn rolstoeltoegankelijk maar beschikken niet over een lift. Voor transfer van kinderen die rolstoelgebonden zijn, zijn er tilliften.  Het sanitair wordt gedeeld.

De omgeving
De logeerhuizen zijn rustig gelegen, aan de rand van het crailose bos. Er is dus veel ruimte om buitenactiviteiten met de kinderen te ondernemen. Het centrum van Bussum ligt op ongeveer 10 minuten fietsen.

De ondersteuning
In de logeerhuizen van Sherpa kunnen cliënten logeren vanaf vrijdagmiddag 16.00 tot zondag 16.00 uur. Er wordt per kind gezorgd voor een dagprogramma op maat. Activiteiten als knutselen, spelletjes doen, wandelen, fietsen en nog veel meer. Maar ook gewoon zitten of liggen, rusten, muziek luisteren, om je heen kijken, televisie of een leuke dvd te kijken, kletsen of ander contact met begeleiding of andere kinderen. In de tuin staat een schommel en er zijn klim- en speelmaterialen en een zandbak. Voorop staat bij alle activiteiten dat de kinderen plezier hebben of lekker tot rust komen. Het Logeerhuis heeft een eigen bus, dus er worden ook vaak buitenactiviteiten gedaan.
In het logeerhuis is ruimte voor kinderen met zeer uiteenlopende beperkingen en ontwikkelingsniveaus, zij worden ondersteunt volgens de doelen en afspraken zoals die in het persoonlijk ondersteuningsplan zijn vastgelegd. Om te komen logeren is het noodzakelijk dat iemand beschikt over een indicatie met de functie verblijf tijdelijk.