Steunpunt Kerkelanden in Hilversum

In de Hilversumse wijk Kerkelanden beschikt Sherpa over meerdere woningen voor cliënten met een (lichte) verstandelijke beperking. Daarom is er ook een steunpunt, waar cliënten vier dagen per week terecht kunnen voor gezelligheid en ondersteuning.

De omgeving
Het steunpunt is gevestigd in een flat, in de wijk Kerkelanden.  Het steunpunt ligt vlakbij een winkelcentrum en het centrum van Hilversum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ondersteuning en gezelligheid
Het steunpunt wordt voornamelijk bezocht door cliënten uit de wijk Kerkelanden, maar ook cliënten van buiten deze wijk zijn welkom om langs te komen. Het steunpunt is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot 21.00 uur, ook tijdens de feestdagen. Er zijn altijd twee begeleiders aanwezig.

Het steunpunt is er voor gezelligheid, ontmoetingen met mede-cliënten en korte begeleidingsmomenten. Cliënten kunnen er gebruik maken van een computer met toegang tot het internet. Ook kunnen zij er (tegen een geringe vergoeding) samen eten en/of alleen een kopje koffie komen drinken. Op woensdag en vrijdag is het steunpunt tot 19.00 uur alleen toegankelijk voor cliënten van steunpunt Kerkelanden. In weekenden en op feestdagen kunnen cliënten van buitenten de wijk Kerkelanden ook gebruik maken van de maaltijd. Om gebruik te maken van de maaltijd geven cliënten zich vooraf op, er is plaats voor maximaal 22 cliënten per maaltijd. Soms worden er ook uitstapjes buiten het steunpunt georganiseerd, zoals gezamenlijk bioscoopbezoek.

Openingstijden steunpunt Kerkelanden

woensdag en vrijdag  16.00 uur – 19.00 uur  alleen voor cliënten van steunpunt
Kerkelanden
 19.00 uur – 21.00 uur  voor alle cliënten
zaterdag en zondag
+ feestdagen
 16.00 uur – 21.00 uur  voor alle cliënten