Contact

Webinar vaccinatie: voor cliënten en ouders/verwanten

jan 19
Coronavirus

Ouders, verwanten en mensen met een beperking hebben nog veel vragen over de coronavaccinatie. Daarom organiseert de VGN in samenwerking met de LFB en met KansPlus, een webinar over de vaccinatie op dinsdag 19 januari van 10.30 tot 12.00 uur. Veelgestelde vragen worden behandeld en er is aandacht voor de dilemma's in de praktijk. Hoe ga je bijvoorbeeld het gesprek aan over vaccinatie met de mensen met wie je woont en/of werkt?

In de eerst helft van het webinar zullen een arts voor verstandelijk gehandicapten en het RIVM veelgestelde vragen beantwoorden. Vragen over bijvoorbeeld de veiligheid en de werking van de vaccins, het proces rond het vaccineren en eventuele gevolgen van de keuze om je wel of niet te laten vaccineren.
Vervolgens gaat een panel in gesprek over vragen en dilemma's in de praktijk. Dit panel bestaat uit een zorgmedewerker, een ervaringsdeskundige en een ouder van iemand met een beperking. Hoe houd je rekening met alle verschillende perspectieven en meningen?
Dagvoorzitter Gijs Wanders zal de bijeenkomst leiden.

Aanmelden en vragen insturen

Het webinar vindt online plaats op 19 januari van 10.30 tot 12.00 uur
Wil jij je aanmelden of een vraag insturen? Ga hiervoor naar de website van VGN via deze link.

Er is ook een webinar speciaal voor medewerkers in de gehandicaptenzorg. Deze zal plaatsvinden van 13.30 tot 14.30 uur. Hiervoor aanmelden kan ook bij de VGN.

Meer informatie over het coronavirus bij Sherpa