Contact

Webinar vaccinatie: voor medewerkers in de gehandicaptenzorg

jan 19
Coronavirus Sherpa algemeen

Medewerkers in de gehandicaptenzorg hebben nog veel vragen over de coronavaccinatie. Daarom organiseert de VGN in samenwerking met KansPlus een vaccinatie webinar voor medewerkers in de gehandicaptenzorg op dinsdag 19 januari van 13.30 tot 14.30 uur. Deze bijeenkomst is relevant voor bijvoorbeeld begeleiders, maar ook voor bestuurders van zorgaanbieders. Veelgestelde vragen en antwoorden komen aan bod en we gaan in op de vraag: hoe ga je het gesprek aan over vaccinatie op de werkvloer?

Programma

In de eerst helft van het webinar zullen veelgestelde vragen beantwoord worden door onder andere een arts voor verstandelijk gehandicapten en het RIVM. Vragen over bijvoorbeeld de veiligheid en de werking van het vaccin, het proces rond het vaccineren en de eventuele gevolgen van de keuze om je wel of niet te laten vaccineren.
Vervolgens zullen zorgmedewerkers in gesprek gaan over vragen en dilemma's in de praktijk. Hoe ga je hierover in gesprek met collega's? Hoe houd je rekening met verschillende perspectieven en meningen?
Dagvoorzitter Gijs Wanders zal de bijeenkomst leiden.

Aanmelden en vragen insturen

Het webinar vindt online plaats op 19 januari van 13.30 tot 14.30 uur.
Wil jij je aanmelden of een vraag insturen? Ga hiervoor naar de website van VGN via deze link.

Er is ook een webinar speciaal voor cliënten/verwanten. Deze zal plaatsvinden van 10.30 tot 12.00 uur. Hiervoor aanmelden kan ook bij de VGN.

Meer informatie over het coronavirus bij Sherpa