Contact

En dan ligt er dit briefje

Coronavirus Sherpa algemeen

Hanna IJlst is begeleider bij Sherpa. Momenteel werkt zij op een woonlocatie voor cliënten met ernstig meervoudige beperking. Zij schrijft over dingen uit haar dagelijkse leven en haar werk.

Oh sorry, mama moet weg, even naar haar werk, er zijn wat mensen ziek, ik ga daar helpen. Zondag, opnieuw, sorry jongens, mama gaat voor de zieke mensen zorgen. (Die worden bij ons thuis liefkozend, de hendies genoemd = gehandicapten)

De hele week zien ze mama niet, want mama is nodig op haar werk. Er is een corona-uitbraak op de woning waardoor de ernstig meervoudig gehandicapten erg ziek zijn.

Team

En dat niet alleen, ook van de collega's zijn er mensen besmet. Frustrerend om met je zorghart thuis te moeten zitten en te weten dat het op de groep druk is. Gelukkig slaan we als team de handen in elkaar en doen we het samen (thuisploeg en bij de cliënten). Met een mooi team van ondersteuners er om heen, tot en met de families van de cliënten. Dan is het wel zwaar, maar ook mooi om 'iets' te kunnen betekenen voor onze bijzondere, prachtige doelgroep.

Thuis

Vervolgens kom je thuis, waar ze van slag zijn door het nieuws over de schoolsluiting en mijn jongste ziekjes is. En dan ligt er dit briefje (voor lieve mama), met een beschuitje en een glas water ernaast. (Wijn was beter geweest, maar hey ;)) en dan schiet ik vol!

In de ochtend, als alles stil is in de straat en ik de auto in stap, zet ik nog eens het prachtige 'Oh night divine' aan. En bid ik voor Licht in een nieuwe dag vol zorgen. En ben ik dankbaar dat ik het niet alleen hoef te doen.