Contact

Shaheen liep stage bij Sherpa en heeft er nu een baan

Sherpa Magazine

“Ik heb de jackpot gewonnen en dat koester ik”, lacht de 22-jarige bewoner Shaheen Gobardhan van woonlocatie Otto’slaan. Coach Tirza Delzenne hielp hem bij het vinden van een stageplek en baan als ervaringsdeskundige bij het expertisecentrum van Sherpa. “Ik houd van mijn werk en ben blij met de kans die ik heb gekregen”, zegt Shaheen. “De baan brengt rust, en ik ga vooruit in het leven. Ik hoop het werk nog járen te doen.”

“Shaheen was niet gemotiveerd voor zijn studie sport en recreatie aan de ROC”, vertelt zijn coach Tirza. “Hij had, door omstandigheden, zijn stage niet gehaald en had geen toekomstperspectief.” “Ik voelde me niet gelukkig”, beaamt Shaheen. Dat veranderde toen hij met hulp van Tirza, een beetje geluk en de volle steun van bewegingsagoog Jos Frowein een stageplaats kreeg aangeboden die, met medewerking van een HR-medewerker en de gemeente, werd omgezet in een jaarcontract van 20 uur.

Welkom

Coach Tirza sloeg steil achterover toen Shaheen zelfs op zaterdagmorgen om half acht opstond voor zijn stage, en ziet zijn positieve ontwikkeling als een mooie stap naar een eigen appartement. Om half negen ’s morgens zuigt Shaheen vaak al het zwembad schoon, vervangt volle vuilniszakken, ruimt de materiaalkast op, zet materialen klaar in de gymzaal en heet cliënten welkom in de door hem schoongemaakte kleedkamers.

Dansje

Shaheen zwemt zelf ook met cliënten die hij voorzichtig het water in helpt. “Ze herkennen me, dat is fijn”, vertelt Shaheen, die een klik heeft met Rick, Berend en Sandrien. “En ik zwem met Annemarie, laat haar materiaal zien en roep haar naam. Ik motiveer en steun haar, en zorg dat zwemmen gezellig en sfeervol blijft. Samen zwemmen we naar de overkant. Cliënten worden rustig omdat ik rust uitstraal.” Shaheen geniet ook als cliënt Rick van blijdschap een dansje doet op muziek. “Dan smelt mijn hart.”

Brede lach

"Ik ben dankbaar dat ik nodig ben en taken krijg, en dat ze tevreden zijn over mijn werk”, lacht Shaheen. Zijn leven is in twee jaar tijd totaal veranderd. “Het is een gelukje dat ik door mijn werk een ritme heb gekregen en goed voor mezelf zorg.”
“Shaheen heeft zijn eigen takenpakket waaraan hij zelfstandig invulling geeft”, complimenteert zijn begeleider Jos Frowein. “We doen het samen”, bloost Shaheen die dankbaar is dat hij met fijne collega’s mag werken waardoor hij elke dag met een brede lach op zijn gezicht thuiskomt.

Tekst: Henrique Staal Foto: Bettina Traas

Lees hier de laatste editie van Sherpa Magazine