Contact

We hebben elkaar nodig!

Coronanieuws

“Naast de cliënt staan in deze tijd, vraagt veel. Jullie zijn er voor hen én voor elkaar. Dank daarvoor.” Deze bemoedigende woorden kregen medewerkers samen met drie kaarsjes, als lichtpuntjes thuis bezorgd. En wat hebben we dat nodig om af en toe eens verwend te worden met bemoedigende woorden of een klein gebaar. Zeker nu de dagen korter worden en de feestdagen voor de deur staan is het zo belangrijk om naar elkaar om te zien. Je realiseert je des te meer dat je elkaar nodig hebt.

Vaccinatie

Een vaccin tegen het coronavirus komt steeds dichterbij, een moment waar velen van ons naar uitkijken. Wij sluiten ons aan bij wat Minister De Jonge hierover zegt: “Het vaccin is onze belangrijkste troef om deze crisis te boven te komen, om de pandemie achter ons te laten. En om terug te gaan naar de situatie waarin je gewoon met vrienden je verjaardag kan vieren, je oma kunt knuffelen, niet meer elke dag thuis werkt en weer lekker naar een concert of het voetbalstadion kunt. Toch is het niet het vaccin dat het verschil gaat maken, maar vaccinatie. Het is de vaccinatie die de ziekte voorkomt en levens redt en ervoor zorgt dat we ons oude leven weer stukje bij beetje kunnen oppakken. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar voor elkaar. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om elkaar te beschermen.”

Communicatie rondom vaccin

Wij vinden het belangrijk om ons samen met verwanten, medewerkers en cliënten ons zorgvuldig voor te bereiden op de vaccinatie met het vaccin. We weten dat er ook mensen zijn die er anders over denken of die twijfelen. Omdat er nog veel zaken rondom het vaccin onbekend zijn, brengt dat ook veel vragen met zich mee. Allereerst willen wij benadrukken dat vaccinatie uiteraard op vrijwillige basis gebeurt. Zodra er informatie bekend is over het vaccin zullen wij dat met u delen.

Aangepaste Handreiking Dagbesteding

De handreiking die de VGN afgelopen april ontwikkeld heeft voor de dagbesteding is aangepast. Het aantal wijzigingen in deze nieuwe versie is heel beperkt. De inleiding is geactualiseerd naar aanleiding van de persconferentie op 13 oktober. Tijdens deze persconferentie heeft minister De Jonge aangegeven dat de dagbesteding, zij het aangepast, zoveel mogelijk moet doorgaan voor mensen met een beperking. Naast de inleiding zijn ook de links in de handreiking naar meer informatie geactualiseerd. De algemene coronamaatregelen, de basisregels, blijven ook in deze nieuwe handreiking het uitgangspunt. De nieuwe versie van de handreiking is hier te vinden.