Contact

Lichamelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel

Zelfstandig wonen en leven is voor iedereen belangrijk. Dat gaat niet altijd vanzelf, bijvoorbeeld omdat je een lichamelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel hebt. Dan kun je terecht bij de ambulante thuisondersteuning van Sherpa. Wij helpen je om zelfstandiger te worden. Onze ondersteuning kan heel praktisch zijn, maar ook sociaal-emotioneel.

Ondersteuning op maat

Als je zelfstandig woont, dan moet je veel dingen doen en regelen. Overzie je niet alles? Samen bekijken we hoe we jou het beste kunnen helpen. Want ieder mens is anders. We maken hierover afspraken. Deze afspraken leggen we vast in een persoonlijk ondersteuningsplan. Wij geven ondersteuning thuis bij mensen in de regio Gooi en Vechtstreek. Dit kan een woning van Sherpa zijn of jouw eigen woning.

Hoe we jou kunnen helpen?

  • Op allerlei manieren, zoals:
  • huishoudtraining
  • begeleiding bij koken
  • hulp bij de administratie
  • sociale contacten onderhouden

Voor wie?

Ambulante ondersteuning van Sherpa is bedoeld voor mensen met NAH en voor mensen met het syndroom van Korsakov. Ook ondersteunen we kinderen met NAH en de belangrijke mensen om hen heen. Wil je graag ambulante ondersteuning van Sherpa? Dan heb je een passende CIZ-indicatie nodig.

Breinlijn, voor iedereen met NAH

Heb jij of heeft iemand in jouw omgeving hersenletsel? Of ontmoet je beroepsmatig mensen met hersenletsel? In Nederland helpt Breinlijn de weg naar passende ondersteuning. De gratis hulpdienst is online en telefonisch bereikbaar via www.breinlijn.nl of 085 – 225 02 44.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Sherpa voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Sherpa Zorgbemiddeling. De medewerkers staan je graag te woord op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur.