Contact

Weerbaarheidstraining Mijn Grens

Weerbaarheidstraining Mijn Grens is een training voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Ontdek hoe je je grens aangeeft en meld je aan!

Weerbaarheidstraining Mijn Grens

Vind je het lastig om voor jezelf op te komen? En wil je graag leren hoe jij je grenzen aangeeft? Doe dan mee aan de weerbaarheidstraining Mijn Grens.
De training is bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

Theorie en praktijk

De training duurt 13 weken en zal door de afdeling Beweging en Sherpa Academie gegeven worden. Je leert bijvoorbeeld wat emoties zijn. Wat je fijn en niet fijn vindt.
En wat je kunt doen om weer rustig te worden als je boos bent. De training bestaat uit theorie- en praktijkoefeningen. Tijdens het theoretische gedeelte krijg je informatie over het onderwerp. Daarna doe je praktijkoefeningen. Zo leer je steeds meer.

Dit ga je leren:

  • Ontdek wie jij bent en wat je kunt
  • Wat vind jij belangrijk?
  • Omgaan met je gevoelens en met spanning
  • Grenzen stellen en opkomen voor jezelf
  • Vrienden maken en houden

Meer zelfvertrouwen

Mensen met een licht verstandelijke beperking zijn vaak minder weerbaar. Dat geldt voor kinderen, jongeren en volwassenen. Daardoor loop jij misschien meer risico om het slachtoffer te worden van bijvoorbeeld pesten of ander grensoverschrijdend gedrag. Je laat je misschien makkelijk overhalen om iets te doen wat jij eigenlijk niet wilt.
Het kan ook zijn dat jij je niet altijd veilig voelt op straat. Na de training weet jij beter wat je wilt en niet wilt. Je krijgt meer zelfvertrouwen. En je durft beter ‘nee’ te zeggen.

De weerbaarheidstraining is op dit moment alleen nog beschikbaar voor cliënten van Sherpa. Heeft u als externe interesse? Neem dan contact op.

Meer weten over de weerbaarheidstraining?

Deze training wordt aangeboden door Sherpa Academie samen met de afdeling Beweging. Neem voor meer informatie contact op via de mail en je krijgt zo snel mogelijk een reactie.