Cliënten reizen zelfstandig

zelfstandig reizenSherpa had in 2013 te maken met forse landelijk opgelegde bezuinigingen  op het vervoer van cliënten, van en naar hun werk of dagbesteding. Sherpa zocht daarom op allerlei manieren naar oplossingen. Sinds enige tijd kunnen cliënten via Sherpa’s Vrijetijd & Cursus de training ‘Zelfstandig reizen’ volgen. “We willen ze een kans bieden. Mensen kunnen vaak veel meer dan wij denken,” zegt Inez de Vries van Sherpa Vrijetijd & Cursus.
“Cliënten maken zelf soms al de koppeling naar de bezuinigingen. Ook begeleiders en managers reageren enthousiast. Onze training is de perfecte gelegenheid om alles stap-voor-stap te leren,” aldus Inez.

De ervaring leert echter ook dat veel cliënten (en/of hun ouders) het eng of onveilig vinden.  Heel goed werken dan de ervaringsverhalen van cliënten die al zelfstandig leerden reizen, met hun OV-chipkaart en mobieltje met geprogrammeerde telefoonnummers.
Alex en Jan Paul volgden de training als één van de eersten. Door de bezuinigingen kwam hun baan in Dierenpark Amersfoort op losse schroeven te staan. De training ‘Zelfstandig reizen’ bood uitkomst. De jongens reizen nu helemaal zelfstandig met de bus naar het werk en weer naar huis. Ze gingen er helemaal voor en konden hun baan behouden. Een geweldig resultaat!

Meer weten over deze training of andere trainingen? Neem contact op met de afdeling VrijeTijd & Cursus via telefoonnummer 035 – 646 38 02