Contact

Over Sherpa Digilab

Bij het Sherpa Digilab zelf werken dagelijks 5 tot 6 cliënten als assistent. Zij helpen de hele dag mee op basis van dagbesteding. Ook komen er dagelijks cliënten op bezoek met vragen of wensen. Of om gewoon even te computeren. Het Digilab is er voor cliënten, professionals en bedrijven. Samen maken we ICT toegankelijk voor mensen met een beperking. Voor kwaliteit van leven.

Is het Sherpa Digilab er voor álle cliënten?

Ja, het Digilab ondersteunt alle cliënten van Sherpa met het gebruik van ICT en digitale middelen. Geen uitzonderingen; alles is bespreekbaar. Is je PC of laptop stuk? Dan kijken we hem na. Wil je een iPad uitproberen? Dan kun je er één lenen. Wil je wat nieuws uitproberen, zoals een VR-bril, een kussen als game controller (Pillo) of nog iets anders? Ook dan kun je naar het Digilab. We hebben allerlei dingen staan om te proberen, juist ook voor cliënten met ernstige beperkingen.

Ben je al een kei in ICT of wil je dat graag worden? Ook dan ben je van harte welkom op het Digilab. Je kan bij ons games en apps programmeren, websites bouwen, begeleiders helpen met ICT-problemen en nog veel meer. We leren van elkaar.

Wil je iets nieuws of iets speciaals?

Zijn er bijzondere wensen of situaties? We werken ook samen met vele woningen en dagbestedingen. Bijvoorbeeld voor de aanschaffen of gebruiken van digitale middelen voor cliënten. Soms doen we ook speciale projecten samen, met de hulp van studenten of bedrijven.

Zijn jullie de enige club binnen heel Sherpa die dit doet?

Gelukkig niet. Er zijn meerdere computerclubs, internetcafés en multimedia-activiteiten waaraan je kunt meedoen. Bijvoorbeeld bij Jan Ligthart, de IJssel, Kijkoor, Ambachtsweg, Zonnewijzer, Lopes Diaslaan en de Boemerang. Het Sherpa Digilab helpt deze locaties en geeft advies. Wil je ergens aan meedoen, dan kunnen we je doorverwijzen. Wil je ook graag een computerclub of internetcafé beginnen bij je eigen locatie? Dan komen we je daar graag bij helpen!

Hoe kan ik jullie bereiken?

Ons Digilab is gevestigd in Activiteitencentrum Kijkoor, Eikenlaan 4 in Eemnes.

Meer weten over Sherpa Digilab?

Neem contact met ons op! Bel ons of stuur een e-mail. Wij zijn bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur.

Terug naar home Digilab