E-learning Slaapproblematiek

Sherpa ontwikkelde de eerste e-learning module Slaapproblematiek voor mensen met een verstandelijke beperking.  Bestemd voor begeleiders, verwanten en overige zorgprofessionals.
We realiseerden dit met medewerking van collega’s van Cordaan, Amerpoort, Nyx zorg voor slaap, ‘s HeerenLoo en de Kenniskring Slaap.

Naar schatting heeft 33% van de Nederlanders last van min of meer ernstige slaapproblemen. Bij mensen met een verstandelijke beperking komen deze problemen zelfs vaker voor.
In de afgelopen jaren zijn het vergroten van kennis rond slaap én het organiseren van de juiste voorwaarden om een goede slaap te verkrijgen aandachtspunten binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wat leer je via de module?
De module leert begeleiders, verwanten en overige zorgprofessionals om anders te kijken naar het slaapgedrag van cliënten. Met de opgedane kennis zijn zij in staat om de slaap van cliënten waar nodig te verbeteren. Daarmee draagt de module bij aan het verbeteren van de kwaliteit van bestaan van cliënten.

Slechte of verstoorde slaap kan op den duur grote lichamelijke en/of psychische gezondheidsproblemen veroorzaken. In het ergste geval kunnen specifieke slaapproblemen zelfs levensbedreigend zijn. Het is dus van belang dat veel meer mensen kennis hebben over de kwaliteit van slaap. Daarom nam Sherpa het initiatief om deze scholing te realiseren.

Nieuwsgierig? Bekijk hier de demo. Meer informatie of bestellen kan bij Sherpa bij Erik Belderink