Contact

Creatief beeldende therapeut

Zit je niet lekker in je vel? En vind je het lastig om te vertellen wat er is? Dan kun je naar een creatief beeldend therapeut van Sherpa. Ook als je zelf niet zo goed weet wat er met je is. Onze therapeut werkt dagelijks met mensen met een beperking. Ze probeert jou goed te begrijpen. Je gaat creatief aan de slag. leuke dingen maken. Ondertussen ontdek je van alles over jezelf.

Wat is een creatief beeldend therapeut?

Bij creatief beeldende therapie maak je iets creatiefs. Je bedenkt samen met de therapeut met welke materialen jij gaat werken. Zoals potlood, verf, hout, klei, stof, steen, foto’s en afbeeldingen. Je gaat dus lekker aan de slag. Je doet wat bij jou past. Tijdens de therapie ontdekken we samen wat er in jou omgaat. Je laat het zien in het werk dat je maakt. En je kunt erover praten, in een veilige omgeving. Dat kan iets zijn dat je hebt meegemaakt. Of iets wat jij moeilijk vindt.

Wat kan deze therapie voor je doen?

  • Heftige gebeurtenis helpen verwerken
  • Meer eigenheid en zelfwaardering
  • Meer vertrouwen in jezelf en in de ander
  • Beter omgaan met emoties en gevoelens
  • Beter leren omgaan en communiceren met andere mensen
  • Beter problemen oplossen
  • Anders denken en doen

De therapeut bekijkt wat jij maakt. En hoe jij dit maakt. Daardoor leert zij jou goed kennen. Bijvoorbeeld hoe jij de dingen doet in het dagelijkse leven. En hoe je omgaat met mensen en situaties. Misschien denkt de creatief beeldend therapeut dat je sommige dingen beter anders kunt doen. Dan gaan jullie daar samen aan werken. Stap voor stap leer je hoe anders kunt denken en doen. Op een veilige en speelse manier. Trouwens, je trots zijn op wat je hebt gemaakt. Het is je gelukt!

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Sherpa voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Sherpa Zorgbemiddeling. De medewerkers staan je graag te woord op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur.