Contact

Diëtist

Je weet het vast wel: gezond eten is belangrijk voor jouw gezondheid. Maar een gezond eetpatroon is niet vanzelfsprekend. Vind jij dat ook zo lastig? De diëtist van Sherpa helpt jou graag. Zij heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een beperking. De diëtist geeft jou advies. Zodat jij weet wat je het best kunt eten. En wat niet.

Wat is een diëtist?

Een diëtist weet alles over voeding en diëten. Dat is een belangrijk onderwerp, ook voor mensen met een beperking. Want zij hebben vaker één of meerdere gezondheidsproblemen. Sommigen zijn te zwaar, anderen wegen juist te weinig. Andere problemen zijn diarree of verstopping, kauw- en slikproblemen, braken, allergieën of een stofwisselingsstoornis. Ook gedragsproblemen en syndromen kunnen invloed hebben op het eetgedrag. Denk aan Autisme Spectrum Syndroom (ASS), Genetic Obesity.

Eerst een gesprek

Heb je je aangemeld bij onze diëtist? Dan krijg je eerst een gesprek. De diëtist wil graag van je weten wat je eet, wanneer je eet en hoeveel je eet. Ook onderzoekt de diëtist jouw gezondheid en gewicht. En heb je problemen op het gebied van eten, dan hoort ze dat graag.

Advies over jouw voedingspatroon

Je krijgt van de diëtist een advies over eten en drinken. Grote kans dat je sommige dingen anders moet doen. Minder patat misschien. Of niet twee keer eten opscheppen, ook al is het nog zo lekker. De diëtist praat hier ook over met jouw familie, jouw begeleiders en jouw andere behandelaren. Eventueel stelt de diëtist een persoonlijk dagmenu op.

Aangesloten bij de DVG

De diëtist van Sherpa is deskundigheid op het gebied van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze is aangesloten bij de DVG (Diëtetiek Verstandelijk Gehandicaptenzorg). Dit is het landelijk netwerk van diëtisten werkzaam in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Sherpa voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Sherpa Zorgbemiddeling. De medewerkers staan je graag te woord op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur.