Contact

Diagnostiek

Weet je niet waarom jij je zo voelt of waarom jij je zo gedraagt? Of hebben de mensen om jou heen vragen. Dan kunnen we dat onderzoeken. Wij bekijken dan wie jij bent en wat jouw sterke kanten zijn. Ook bekijken we waar het soms mis kan gaan en wat we eraan kunnen doen om het te verbeteren. We bekijken hoe jouw omgeving eruit ziet. Ook kijken we naar de manier waarop de begeleiders met jou omgaan.

Methodes van onderzoek en diagnose

Sherpa kan dit psychodiagnostisch onderzoek op allerlei manieren uitvoeren. Vaak gaat het om een vraag van jouw begeleiders of jouw familie. We kijken dan bijvoorbeeld naar jouw levensgeschiedenis, ontwikkelingsniveau, zelfredzaamheid en persoonlijkheidskenmerken.

Advies

Op basis van het onderzoek geven we advies en begeleiding aan de mensen om jou heen. Sommige dingen kunnen jij en jouw omgeving misschien leren om anders te doen. Soms kan het fijn zijn dat er iets verandert aan jouw woon- of werkomstandigheden. Zoals een rustigere omgeving, dichterbij je werk wonen of een eigen plekje in de woonkamer. We vertellen dit allemaal aan jou, jouw familie en begeleiders. Onze adviezen komen in jouw ondersteuningsplan. Dan weet iedereen hoe zij jou het beste kunnen ondersteunen.

De gedragskundige blijft betrokken bij de uitvoering van de adviezen. Ook kan de gedragskundige jou behandelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Sherpa voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Sherpa Zorgbemiddeling. De medewerkers staan je graag te woord op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur.