Contact

Geestelijke verzorging

Iedereen maakt iets mee in zijn leven. Leuke dingen en verdrietige dingen. Je kunt je afvragen: waarom heb ik een beperking? Misschien maak jij je zorgen over je vader of moeder. En misschien heb je iets meegemaakt waarover je graag praat met iemand. Dan kun je naar een geestelijk verzorger van Sherpa. Zeker ook als je iets leuks of vrolijks wilt delen.

Voor allerlei vragen

De geestelijk verzorger is er voor alle vragen over zingeving. Voorbeelden daarvan zijn vragen over afscheid en verlies, vriendschap en eenzaamheid. En ook vragen zoals: waarom besta ik eigenlijk? En wat gebeurt er nadat je overlijdt? Zulke vragen komen vaak op als je iets hebt meegemaakt. Zoals ziekte of overlijden. Of ruzie met een goede vriend. Het helpt om daarover te praten. De geestelijk verzorger luistert naar jouw verhaal en biedt troost. Ook kan de geestelijk verzorger met jou meedenken. Als je dat tenminste wilt, want je kunt ook alleen je verhaal doen.

Voor cliënten én familie

Iedereen kan vragen om contact met de geestelijk verzorger. Je gaat dan samen praten. De geestelijk verzorger luistert naar jou. Samen bekijken jullie hoe het vervolg eruitziet. Blijft het bij één gesprek? Of vind je het fijn als je vaker een gesprek hebt met de geestelijk verzorger? De geestelijk verzorger sluit aan bij wat jij graag wilt. Je kunt bijvoorbeeld samen een levensboek maken. Of samen bidden of zingen. Als je dat wilt, dan betrekken we ook de mensen om jou heen. Zoals familie, vrienden en begeleiders.

Zingeving voor onze organisatie

Ook Sherpa zelf zoekt naar zingeving. Naar minder regels en meer menselijkheid. Daarom denkt de geestelijk verzorger ook mee in het ontwikkelen van de visie en de gezamenlijke waarden van Sherpa. Hij heeft bijvoorbeeld een belangrijke rol als het gaat om morele vraagstukken.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Sherpa voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Sherpa Zorgbemiddeling. De medewerkers staan je graag te woord op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur.