Contact

Manueel therapeut

Als je last hebt van je gewrichten, dan is dat knap vervelend. Vooral als je pijn hebt bij het zitten, liggen of bewegen. Dan kun je naar een manueel therapeut van Sherpa. Zij weten waar mensen met een beperking mee te maken kunnen krijgen. Ze begrijpen jou.

Wat doet een manueel therapeut?

Een manueel therapeut onderzoekt en behandelt mensen die klachten hebben aan hun wervelkolom en met hun gewrichten. De manueel therapeut is een fysiotherapeut die een driejarige vervolgopleiding heeft gedaan. Met speciale technieken zorgt de manueel therapeut dat jouw gewrichten weer beter werken. Vaak merk je al direct een verschil. Het doel van de behandeling is dat jij weer beter kunt bewegen. Met minder pijn of helemaal geen pijn.

Voor klachten aan je gewrichten en je wervelkolom

De manueel therapeut helpt jou bijvoorbeeld als je last hebt van:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, met of zonder uitstraling naar de benen
  • Hoge rugklachten, wel of niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Heupklachten
  • Nog andere klachten aan je gewrichten

Dit kun je verwachten

Kom je voor het eerst bij onze manueel therapeut? Dan krijg je een gesprek. Ook onderzoekt de manueel therapeut jou. Daarna beginnen de behandelingen. De manueel therapeut zorgt dat jij je weer beter kunt bewegen. Het kan ook zijn dat jouw gewrichten te makkelijk bewegen. Dan zorgt de manueel therapeut dat jouw gewricht stabieler wordt. Soms krijg je ook manipulaties. De therapeut beweegt jouw gewrichten dan sneller. Het doet geen pijn.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Sherpa voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Sherpa Zorgbemiddeling. De medewerkers staan je graag te woord op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur.