Contact

Muziektherapeut

Vind je het moeilijk om te ontspannen? Of zit je niet lekker in je vel? Bij Sherpa kun je terecht voor muziektherapie, voor mensen met een beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Zonder dat je hoeft te praten, kom je bij je gevoel. Je komt meer in contact met jezelf. Je kunt nieuw en ander gedrag proberen. Samen met de muziektherapeut ga je aan de slag.

Samen muziek maken of luisteren helpt. Er zijn allerlei vormen van muziektherapie. Je mag zelf op een instrument spelen. Je mag ook zingen, geluiden maken of bewegen op muziek. De muziektherapeut kan ook gebruikmaken van kleur, geur, materialen en spelvormen. Met muziek kunnen we kijken naar wat er nu speelt. Soms kijken we naar gebeurtenissen uit het verleden. Want dat kan invloed hebben op je gedrag.

Muziek doet iets met je

Muziek doet iets met je. Dat komt door de klanken, het ritme en het tempo van muziek. Samen muziek maken is ook leuk. Door muziek te maken kom je beter in contact met jezelf én met andere mensen. Muziektherapie helpt ook als je wilt werken aan nieuw of ander gedrag. En het fijne is: je hoeft er niet bij te praten.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Sherpa voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Sherpa Zorgbemiddeling. De medewerkers staan je graag te woord op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur.