Contact

Adviseurs zorg en ondersteuning

Het is belangrijk dat wij jou begrijpen, zodat jij de juiste ondersteuning krijgt. Of je nu een lichte verstandelijke beperking hebt, een ernstige meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel. En of je nu jong of al wat ouder bent. Bij Sherpa hebben we veel kennis. Onze adviseurs zijn daarvoor heel belangrijk. Zij dragen op een aantal manieren bij aan kwaliteit van zorg.

Adviseurs voor zes doelgroepen

We hebben adviseurs voor de zes doelgroepen:

  • Kind, jongere en gezin
  • Licht verstandelijk beperkt
  • Moeilijk verstaanbaar gedrag
  • Ernstig meervoudig beperkt
  • Lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel
  • Senioren

Zorgprogramma’s voor kwaliteit van zorg

Kwaliteit staat voorop bij het Expertisecentrum Sherpa. Om die te borgen, ontwikkelden onze adviseurs samen met gedragskundigen, managers zorg en ondersteuning en begeleiders voor elke doelgroep een zorgprogramma. Elk zorgprogramma is een verzameling van visie, kennis, ervaring, methodieken en goede praktijkvoorbeelden. Centraal staat de kwaliteit van de (dagelijkse) ondersteuning aan de cliënt. De zorgprogramma’s geven richting aan het werk van medewerkers en zijn ondersteunend daaraan. Een zorgprogramma is nooit klaar. Het blijft zich ontwikkelen en vullen.

Zorgprogramma opvragen?

Dat kan via per e-mail bij het secretariaat van het Expertisecentrum.

Kennis delen via leerprogramma’s

De adviseurs verzamelen kennis over de doelgroep. Ze geven deze kennis door aan de zorgprofessionals van Sherpa. Hiervoor ontwikkelden we leerprogramma’s. Iedere professional kan een basisprogramma volgen en zich daarna specialiseren op thema’s. Zorgprofessionals kunnen ook de hulp inroepen van een adviseur. Bijvoorbeeld over hoe zij het best kunnen omgaan met een vraag of probleem. Deze aanpak werkt. Daardoor kunnen we jou goed begeleiden: thuis, op het werk en op de dagbesteding.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Sherpa voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Sherpa Zorgbemiddeling. De medewerkers staan je graag te woord op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur.