Gezonde levensstijl

hardlooptrainingBij Sherpa vinden wij een gezonde levensstijl belangrijk. Dat betekent veel bewegen, maar ook gezond eten en een goede hygiëne. Sherpa begeleidt cliënten om gezonder te leven.

Bewegen
We weten allemaal dat bewegen gezond is. Maar het is ook fijn en ontspannend. Je voelt je er fit bij en het is gezellig om andere mensen te ontmoeten. Sherpa biedt haar cliënten leuke en uitdagende bewegingsactiviteiten. Wanneer hierbij extra begeleiding nodig is kan men een beroep doen op de bewegingsagoog.

Voeding en hygiëne
Ook verantwoorde voeding is van belang voor de gezondheid. Sherpa heeft een voedingsadviseur, die vragen beantwoordt op het gebied van voeding en hygiëne. Zij geeft adviezen over bijvoorbeeld menuplanning en verantwoorde tussendoortjes. Ook komt ze soms mee koken in de woningen en geeft dan tips over het bereiden van de maaltijden.
Een goede hygiëne in de keuken is belangrijk. De voedingsadviseur geeft voorlichting over bijvoorbeeld het bewaren en bereiden van producten, schoonhouden van de keuken en temperatuur van de koelkast. Zij voert regelmatig controles uit. Bij medische of zorginhoudelijke vragen over (dieet-)voeding zal de diëtist worden ingeschakeld.

De afdeling beweging, de diëtist en de voedingsadviseur geven samen workshops, scholing en voorlichting om een gezonde levensstijl te promoten.