Therapeuten

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen in hun ontwikkeling en dagelijks functioneren worden belemmerd door lichamelijke of psychische klachten. Dit kan de kwaliteit van hun leven ernstig verminderen.
Bij het Expertisecentrum Sherpa werken veel therapeuten, ieder met een eigen specialisme. Welke vorm van therapie het meest geschikt is, hangt af van het probleem en van de oorzaak daarvan. Soms bent u al gericht doorverwezen door een arts of een gedragskundige. In andere gevallen wordt eerst in een verkennend gesprek of onderzoek bekeken welke behandelaar u het beste kan helpen.

De therapeuten werken nauw samen met verwanten, ondersteuners van de woningen en dagbestedingslocaties, en met collega’s van het Expertisecentrum Sherpa zoals andere therapeuten, gedragskundigen, adviseurs, artsen en verpleegkundigen. Daarnaast maken zij ook deel uit van specialistische teams rond bepaalde thema’s.

Let op: behandeling door onze therapeuten is alleen mogelijk als u beschikt over de juiste indicatie. Neem contact op met onze zorgbemiddelaars voor meer informatie.