Contact

Activiteitencentrum de Zonnewijzer

Ben je graag actief bezig? Hou je van dingen maken en creatief zijn? Bij de dagbesteding op activiteitencentrum de Zonnewijzer kun je veel verschillende activiteiten doen. Tekenen, schilderen, koken, fotograferen en handwerken bijvoorbeeld. Ook kan je werken aan opdrachten voor bedrijven. We werken in kleine groepen. Je krijg veel persoonlijke begeleiding. Dat is fijn.

Dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Activiteitencentrum de Zonnewijzer is klein en knus. Er komen iedere dag ongeveer 35 mensen met een verstandelijke beperking. De leeftijd verschilt van 19 tot 86 jaar. Je leert er veel nieuw mensen kennen. Dat is gezellig. De begeleiders kennen jou. Ze weten wat bij jou past en helpen je graag. Er is een fijne sfeer. We werken goed samen.

Welke activiteiten passen bij jou?

Er zijn veel verschillende activiteiten die je kunt doen. Wat doe jij graag? Hou je van tekenen, schilderen, handwerken en puzzelen? Of help je graag mee in de keuken of in de tuin?
Je kunt vaste activiteiten doen. Maar je kunt ook af en toe een workshop doen. Wat dacht je van een workshop fotografie, werken met hout of Engels leren praten?

Jij mag kiezen wat bij jou past. Iedere week is er een sport- en spelochtend en een muziekochtend. Of dans je liever mee op de dansochtend? Lekker bewegen en genieten van muziek. Daar word je vrolijk van!

Spullen maken voor bedrijven

Hou je van dingen maken, sorteren en inpakken voor bedrijven? Dan krijg je een eigen werkplek bij ons. Daar werk je rustig en gestructureerd. Je maakt spullen voor bedrijven. Je leert iedere keer weer wat nieuws. De begeleiders helpen je daarbij. Zo kan jij lekker werken!

De begeleiding

Als je naar dagbesteding de Zonnewijzer gaat, heb je vaste begeleiders. Jij kent hen en zij kennen jou. Ze weten waar jij goed in bent en wat voor jou belangrijk is. Dat is fijn en geeft een vertrouwd gevoel. Je werkt vaak in een klein groepje. Daarnaast is er volop ruimte voor individuele aandacht en begeleiding.

De locatie

Activiteitencentrum de Zonnewijzer ligt in een woonwijk in Hilversum. Het is er rustig. Er is een grote tuin. In de zomer zitten we graag buiten. Gezellig koffiedrinken. Of samen lunchen. Met lekkere soep en broodjes. Vers gemaakt in de keuken van het activiteitencentrum. Daar genieten we van.

Zit je in een rolstoel? Geen probleem. Alle activiteiten zijn op de begane grond. En waar nodig aangepast aan je rolstoel. Je kunt ook in de tuin zitten met je rolstoel. Het activiteitencentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. De activiteiten op deze locatie zijn geschikt voor mensen met een indicatie ZPP 1 t/m 7, grondslag VG

Meer weten over werk- en dagbesteding?

Wil je meer weten over deze locatie? Neem dan contact op met Sherpa Zorgbemiddeling.