Contact

Activiteitencentrum Jan Ligthart

Zoek je een fijne plek om activiteiten te doen. Op maat en afgestemd op hoe jij je voelt? Activiteitencentrum Jan Ligthart biedt speciale activiteiten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en/of een lichamelijke beperking. Daarnaast zijn er een ontmoetingsplek, een Afasiecentrum en een NAH Pluspunt. Je vindt er antwoord op al je vragen.

Dagbesteding niet-aangeboren hersenletsel

Je kunt op het Activiteitencentrum Jan Ligthart kiezen uit veel verschillende activiteiten. Als je komt, kijken we hoe het met je gaat. Welke wensen en doelen heb je? Samen zoeken we de activiteit(en) die daarbij het beste aansluit(en). Je ontmoet veel mensen op de dagbesteding. Iedereen is redelijk zelfstandig. Je werkt in kleine groepen. Dat werkt fijn.

Dagbesteding die bij jou past

Je kunt kiezen uit verschillende soorten activiteiten. Sommige activiteiten gericht op beweging & ontspanning. Anderen op educatie & ontwikkeling en kunst & creatieve vorming. Je wordt daarin goed begeleid door vaste medewerkers. Zij zijn gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel en gediplomeerd om verpleegkundige handelingen te doen. De begeleiders zorgen voor structuur en een prettig dagritme. Ze kennen jou en jij kent hen.

Locatie

De dagbesteding Jan Ligthart ligt midden in het centrum van Bussum. Naast de Koepelkerk. De omgeving is rustig. Het gebouw is in 2017 gerenoveerd. Het is rustig, overzichtelijk en sfeervol ingericht. Speciaal om te zorgen dat je niet te veel prikkels krijgt.

Het gebouw heeft 2 verdiepingen. Zit je in een rolstoel? Geen probleem. Het gebouw is aangepast en heeft een lift. Er is ook een tuin. In de zomer zitten we daar gezellig op een terras. Of werken we samen in de moestuin. Met je handen in de aarde. Lekker ontspannend. Wil je tussen de middag even rusten? Dan maak je gebruik van de speciale rustruimte. Na het rusten heb je weer nieuwe energie. Dan kun je in de middag weer meedoen en meegenieten van de activiteiten.

Afasiecentrum en NAH pluspunt

In het gebouw is een Afasiecentrum. Op de dinsdag- en donderdagochtend kun je hier trainingen volgen. De trainingen worden gegeven door een afasietherapeut en vaste vrijwilligers.

Daarnaast is er een NAH pluspunt. Hier zijn verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld thema-avonden en cursussen voor NAH-mantelzorgers. Ook ontmoet je hier andere mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Het is fijn om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen. Elke donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur is er een gratis inloopochtend. Daar kun je terecht voor advies of informatie over NAH.

Lotgenoten ontmoeten?

Wil je vaker lotgenoten met niet-aangeboren hersenletsel ontmoeten? Kom dan op zondag naar de ‘zondagNAHmiddag’. Van 16.00 tot 20.00 uur wordt er samen gekookt, gegeten, een spelletje gespeeld of een praatje gemaakt. Je mag ook een vriend of familielid meenemen. Tegen een kleine vergoeding kunnen zij ook mee-eten.

Voor deze locatie heeft men een indicatie BGGRP/ BHGRP nodig, grondslag VG/LG/GGZ-C.

Het Activiteitencentrum Jan Ligthart vindt u aan de Brinklaan 36A in Bussum. Het is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 16.00 uur.

Meer weten over werk- en dagbesteding?

Wil je meer weten over deze locatie? Neem dan contact op met Sherpa Zorgbemiddeling.