Contact

Arminiushof 8

Aan de Arminiushof 8 kun je zelfstandig wonen met begeleiding. Je woont in een eengezinswoning. Samen met 2 huisgenoten. Zij hebben een lichte verstandelijke beperking. Net als jij. Je hebt je eigen zit- en slaapkamer. Een fijne, rustige plek voor jezelf. De woonkamer, de keuken en de badkamer deel je met z’n drieën. Hou jij van dingen samendoen? We houden van gezellig koffiedrinken en samen eten. Je kunt hier helemaal jezelf zijn. Dat vinden we belangrijk.

Zelfstandig wonen met begeleiding in een gezellig huis

Overdag ben je naar je werk of de dagbesteding. ’s Avonds koken we samen. Soms hebben we geen puf meer om te koken. Dan eten we bij het steunpunt. Dat is vlakbij in de wijk. Je loopt er zo naartoe. Je kunt er lekker warm eten. Maar ook koffiedrinken en een praatje maken. Er zijn altijd andere mensen te vinden. Dat is gezellig. Het steunpunt is 7 dagen in de week open.

Het huishouden doen we samen. Opruimen, boodschappen doen, schoonmaken. Het huis heeft ook een tuin. Als het mooi weer is, zitten we graag buiten. Dat is heerlijk. Gezellig kletsen en lekker genieten van het zonnetje. Het huis is niet geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

De omgeving

De Arminiushof ligt aan de rand van Hilversum. In de wijk Kerkelanden. Dat is een rustige buurt. Het winkelcentrum is vlakbij. Je loopt er zo naartoe. Fijn als je boodschappen wilt doen bij de supermarkt. Of als je naar de kapper, de drogist of de huisarts moet. Om de hoek is de bushalte. De bus brengt je binnen 15 minuten naar het centrum. Gezellig om af te spreken op een terrasje of om naar de bioscoop te gaan.

De ondersteuning

Je hebt je eigen begeleider. Hij kent jou goed. Dat is fijn. Jullie spreken elkaar iedere week. Hij helpt je bij de dingen die je moeilijk vindt. Samen werken jullie aan jouw persoonlijke doelen. Zo leer je steeds nieuwe dingen. Eén keer per week hebben we huiskameroverleg. Met z’n drieën en de begeleider. Dan maken we afspraken over hoe we samenwerken in huis. Samen zorgen we dat het in huis goed loopt. Dan voelt iedereen zich thuis.

Meer weten over deze locatie?

Wil je meer weten over deze locatie? Neem dan contact op met Sherpa Zorgbemiddeling.