Activiteitencentrum Kijkoor

Op een mooie locatie in Eemnes ligt activiteitencentrum Kijkoor. Een kleurrijk en veelzijdig kunstcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Kijkoor bruist van de creativiteit. We hebben onze eigen ateliers, waar je kunt tekenen, schilderen of boetseren. En we exposeren regelmatig diverse galeries. Ook hebben we een eigen theatergroep Villa Faam. Ben je niet creatief, ook dan is er genoeg te kiezen. Zoals bijvoorbeeld industriewerk, werken in de keuken, ICT-werk of werken in onze nieuwe groenten- en bloementuin.

Dagbesteding die bij jou past

Overdag zijn er ongeveer 100 deelnemers. De jongste is 20. De oudste 65 jaar. Er heerst een gezellige sfeer die uitnodigt om nieuwe dingen te ontdekken en te leren.

Bij Kijkoor kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Er is dus altijd iets wat jij leuk vindt. Van creatief tot aan horeca. Jouw persoonlijk ontwikkeling staat hierbij voorop. Je wordt gestimuleerd om zelfstandig aan de slag te gaan. Maar er zijn altijd begeleiders in de buurt om je te helpen. Zij helpen je om je talenten te ontwikkelen en zorgen voor structuur en een prettig dagritme. Zij kennen jou en jij kent hen. Dat is vertrouwd en fijn.
Als je veel hebt geleerd en toe bent aan een volgende stap, kun je eventueel met ondersteuning van een jobcoach op zoek naar werk buiten Kijkoor.

Locatie

Activiteitencentrum Kijkoor ligt aan de rand van Eemnes. Naast de kruising, tussen de A1 en A27 in.
Kijkoor bestaat uit 2 verdiepingen en er is een lift. Het gebouw is helemaal aangepast aan rolstoelen.

Naast een mooie galerie, waar we kunst tentoonstellen is er ook een winkel. Hier verkopen we de zelfgemaakte producten.
Sherpa Catering werkt in de keuken aan de opdrachten, die zij hebben, voor feesten, recepties en barbecues. Daarnaast maken ze heerlijke maaltijden en lunches.
Sherpa Digilab heeft op de bovenverdieping een eigen ruimte en een internetcafé. Alles wat met computers te maken heeft, vind je hier.
Theatergezelschap Villa Faam maakt en speelt schitterende theatervoorstellingen in onze eigen theaterzaal. Bezoek een voorstelling en laat je verrassen!

Ook heeft Kijkoor veel buitenruimte. Zo is er een grote groenten- en bloementuin en een prachtige beeldentuin, met beelden gemaakt door kunstenaars van Kijkoor! Wandel onder de mooie blauwe regen door en geniet van het uitzicht op de weilanden!

Gebruikmaken van onze faciliteiten?

Wil je gebruikmaken van onze faciliteiten? Bijvoorbeeld van het atelier voor een workshop? Er zijn verschillende mogelijkheden, dus neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 035 - 53 95 222.

Kunst kopen?

Via de webshop van BlijGoed kun je producten bekijken en aanschaffen. Of wandel onze winkel binnen op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur.

Volg Sherpa Kijkoor op Facebook

Meer weten over werk- en dagbesteding?

Wil je meer weten over deze locatie? Neem dan contact op met Sherpa Zorgbemiddeling.