Wat kunt u doen

U kunt zich binnen Sherpa inzetten voor activiteiten met of zonder cliënten. Te denken valt aan de volgende activiteiten. Uiteraard is in overleg nog veel meer mogelijk.

Wandeling maken
Er zijn altijd cliënten die het heerlijk vinden om een wandeling te maken. DIt geldt vooral voor hen die gebonden zijn aan een rolstoel.

• Samen tuinieren
Een aantal cliënten houdt van tuinieren. Denk hierbij aan varens trekken, onkruid wieden, het terrein aanvegen en groenafval verzamelen. Uiteraard staat hierbij de ontmoeting centraal.

Verven of behangen
Er zijn veel cliënten die graag een keer een ander kleurtje op hun muur willen of waar de gemeenschappelijke ruimte zoals woonkamer of keuken een nieuwe frisse kleur kan gebruiken.

Maken van plantenbakken
Voor deze activiteit hebben we niet eens echte klussers nodig maar wel handige enthousiastelingen die met eenvoudig materiaal functionele dingen weten te maken. Plantenbakken en banken zijn voor op zo’n groot terrein als op de Zandheuvelweg altijd goed te gebruiken.

Pannenkoeken bakken
Er zijn veel cliënten die graag pannenkoeken willen lunchen. Om dit te doen zijn extra handen nodig. De lunchtafels zouden voor deze gelegenheid mooi versierd worden wat normaliter ook niet vaak gebeurt.

Grote ‘Opruim- & schoonmaakdag’
Groepen kunnen altijd hulp gebruiken bij een grondige schoonmaakbeurt en het opruimen van hun woon- of dagebestedingslocatie om het er extra verzorgd te laten uitzien. Deze grondige schoonmaak is niet alleen een bijdrage voor de cliënt maar ook het Sherpa personeel.