Vacatures vrijwilligerswerk

Sherpa is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om samen met de cliënten leuke dingen te ondernemen. Hoe vaak u afspreekt ligt aan u. Sommigen vinden het prettig om wekelijks samen naar de plaatselijke markt te gaan, een ander spreekt liever maandelijks af. De medewerkers van Maatschappelijke Inzet luisteren naar uw wensen, hobby’s en interesses en leggen die naast de vragen van de cliënten. Zo wordt er altijd gezocht naar de perfecte match!

Hieronder een selectie van onze vacatures. Staat er niet bij wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op via vrijwilligers@sherpa.org of telefoonnummers 06-53943424 of 06-12611143.

Internetcafé
Wij zoeken vrijwilligers die cliënten op een speelse wijze de mogelijkheden laten ontdekken van internet, tablets en andere computers.
Juist voor mensen met meer beperkingen hebben wij materiaal waardoor digitaal spelen aantrekkelijk en gemakkelijk gemaakt wordt!
Tijden en dagen voor de vrijwillige inzet kunnen in overleg met u bepaald worden.

Samen aan de slag in de bibliotheek
Vanuit een samenwerkingsverband tussen Sherpa en de bibliotheek te Eemnes, zijn we gestart met een project om een aantal cliënten te laten werken binnen de bibliotheek.
Om dit te laten slagen zijn er vrijwilligers nodig die de cliënten ondersteunen met hun werkzaamheden in de bibliotheek.
Deze vrijwilligers zijn tevens gastvrouwen/mannen. Zij ontvangen de bezoekers, maken ze wegwijs en beantwoorden hun vragen.

Hobby kok
Een woonlocatie in Baarn is op zoek naar een vrijwilliger die 1x in de week een lekkere, gezonde maaltijd voor de cliënten kan koken.
U hoeft beslist geen culinaire hoogstandjes te bereiden, een Hollandse stamppot, pannenkoeken of een dampende ovenschotel kunnen ze allemaal zeer waarderen.

Maatje   
Een groot aantal cliënten is op zoek naar een maatje. Iemand die speciaal voor hem of haar komt. Er liggen heel veel wensen: samen een kopje koffie gaan drinken, een ritje met de auto maken, een rondje op de elektrische duofiets, naar een museum of de film  en nog veel meer.
Vaak gaat het om eens in de twee maanden.

Bent u muzikaal?  
Vanuit de cliënten is er veel vraag naar muziek.
Er zijn cliënten die behoefte hebben aan gewoon luisteren, terwijl anderen willen meezingen of zelf actief mee willen doen met een muziekinstrument.
We zijn op zoek naar mensen die een muziekinstrument bespelen en het leuk zouden vinden dit voor of  samen met cliënten te doen.
Eenmalig of meerdere keren, alles is mogelijk.

Heeft u iets met hout?
Sherpa Boshoeve is een locatie in Laren, daar zijn een aantal cliënten buiten bezig met het kloven en zagen van haardhout, tuinwerkzaamheden en het maken van eenvoudige producten van hout.
Een vrijwilliger die de cliënten hierin kan ondersteunen zou zeer welkom zijn.
Sherpa Maatwerk is een locatie in Baarn. Gezocht wordt een vrijwilliger die samen met cliënten producten van hout wil maken en het fijn vind om de voorraad van materialen op orde te houden.

Ondersteuner Taalcafé
Als vrijwilliger werkt u met een klein groepje (maximaal 4) of individueel met een cliënt aan de vaardigheden lezen en schrijven. Het niveau van de deelnemers is divers. Allen hebben een verstandelijke beperking. Er wordt zo praktisch mogelijk gewerkt. Aangepast aan hun interesses en de praktische toepassing in het dagelijkse leven van de cliënt. De cursus start op maandagavond 10 september 2018 en eindigt op 3 juni 2019 en vindt plaats in het wijkcentrum Lopes Dias in Hilversum. Gedurende het jaar is er ook ruimte voor speciale gebeurtenissen, zoals een feestelijk les rondom kerst, een kijkles voor belangstellenden en er is uitgebreid aandacht voor de afsluiting en de certificaatuitreiking!