Vacatures vrijwilligerswerk

Sherpa is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om samen met de cliënten leuke dingen te ondernemen. Hoe vaak u afspreekt ligt aan u. Sommigen vinden het prettig om wekelijks samen naar de plaatselijke markt te gaan, een ander spreekt liever maandelijks af. De medewerkers van Maatschappelijke Inzet luisteren naar uw wensen, hobby’s en interesses en leggen die naast de vragen van de cliënten. Zo wordt er altijd gezocht naar de perfecte match!

Hieronder een selectie van onze vacatures. Staat er niet bij wat u zoekt? Neem gerust contact met ons op via vrijwilligers@sherpa.org of telefoonnummers 06-53943424 of 06-12611143.

Ondersteuner Taalcafé
Als vrijwilliger werkt u met een klein groepje (maximaal 4) of individueel met een cliënt aan de vaardigheden lezen en schrijven. Het niveau van de deelnemers is divers. Allen hebben een verstandelijke beperking. Er wordt zo praktisch mogelijk gewerkt. Aangepast aan hun interesses en de praktische toepassing in het dagelijkse leven van de cliënt. De cursus start op maandagavond 10 september 2018 en eindigt op 3 juni 2019 en vindt plaats in het wijkcentrum Lopes Dias in Hilversum. Gedurende het jaar is er ook ruimte voor speciale gebeurtenissen, zoals een feestelijk les rondom kerst, een kijkles voor belangstellenden en er is uitgebreid aandacht voor de afsluiting en de certificaatuitreiking!

Hulp in de catering gezocht
Sherpa catering zit in een kleurrijk pand aan de Eikenlaan in Eemnes.  Sherpa biedt hier dagbesteding aan cliënten met een verstandelijke beperking. Vanuit deze locatie worden lunches, BBQ’s op locatie en feesten en partijen verzorgd. De cliënten willen graag extra vaardigheden leren en  vragen om meer ondersteuning bij hun werkzaamheden. Wij zoeken iemand die de catering medewerker daarbij helpt op de maandag en/of dinsdag.

Ondersteuning gevraagd bij fitness les
Bewegen is goed voor iedereen! Bij Activiteitencentrum Jan Lighthart in Bussum is een groepje van 8 mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) die fitnessen, maar net wat meer aandacht kunnen gebruiken  dan de begeleidster kan geven.
Wij zoeken een vrijwilliger die sportief is aangelegd en het leuk vindt om ondersteuning aan deze groep te bieden op de maandagmorgen (09.30-12.00 uur).

Wilt u ons begeleiden naar en bij pannenkoekenboerderij Wildenburg?
Een aantal cliënten bij St. Joseph werkt bij pannenkoekenboerderij Wildenburg in Baarn (vlakbij  kasteel Groeneveld). Dit bevalt zo goed dat zij hun werkzaamheden mogen uitbreiden op  donderdag. We zoeken een open en vriendelijke vrijwilliger die op donderdag van 11.00 tot 13.30 uur  wil chaufferen (Hilversum/Baarn)  en hen wil begeleiden tijdens hun werkzaamheden. De cliënten hebben goede communicatieve vaardigheden en weten zichzelf goed verstaanbaar te maken.

Helpt u mee met een beauty middag voor senioren?
Een woning voor senioren in woonwijk Eemeroord  Baarn wil graag een beautymiddag organiseren voor hun bewoners. Het gaat om een groep van 7 mensen met een verstandelijke beperking in de leeftijd 40-80 jaar. Zij vinden het heerlijk om in de watten gelegd te worden.( genieten van nagels lakken, haren föhnen, voetenbadje ) . We zoeken iemand met geduld en een gezonde dosis humor. Doet u met ons mee?

Wilt u met een oudere cliënt een stukje wandelen of fietsen op de duofiets?
Frank woont in Laren en heeft het syndroom van Down. We zoeken een vrijwilliger die hem mee naar buiten wil nemen. Frank is op leeftijd en wat vergeetachtig aan het worden. Hij is geen prater, hij geniet van de stilte, maar hij houdt ook van zingen en grapjes maken. En hij houdt van voetbal. Bent u geduldig en heeft u af en toe wat tijd op vrijdag of in het weekend om met hem op pad te gaan?