Contact

Diensten

Sherpa VoorWerk begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Hiervoor werken we nauw samen met het UWV en met de gemeente. Wil je in aanmerking komen voor onze dienstverlening, dan heb je een indicatie nodig van UWV of gemeente. Hieronder lees je meer over onze diensten.

UWV (voor Wajong, WIA, WGA en Ziektewet)

Sherpa voert de volgende diensten uit in opdracht van het UWV:

 • Modules Re-integratiediensten:
  We voeren de re-integratieactiviteiten uit die nodig zijn, zodat de kandidaat weer stappen maakt en weer activiteiten buitenshuis onderneemt.
 • Re-integratiedienst ‘Werkfit’
  We voeren de re-integratieactiviteiten die nodig zijn, zodat een kandidaat weer aan het werk gaat.
  Bekijk de informatiekaart ‘Werkfit'
 • Re-integratiedienst ‘Naar Werk’
  Hieronder vallen alle re-integratieactiviteiten die nodig zijn om een kandidaat daadwerkelijk te plaatsen in werk en hem vervolgens aan het werk te houden.
  Bekijk de informatiekaart ‘Naar Werk'

Samenwerking met de gemeente, participatie en re-integratie activiteiten

In samenwerking met de gemeente Hilversum ondersteunen we mensen bij het vinden van werk, het opdoen van werkervaring en met arbeidsondersteuning. De klantmanager van de gemeente kan een inwoner met een uitkering van Hilversum voordragen voor een begeleidingstraject. Samen met de klant kijken we wat er nodig is en maken we een plan van aanpak. Hoe lang het traject duurt, hangt af van de vraag en de mogelijkheden. Dit gaat altijd in overleg tussen klant, coach en opdrachtgever. Is de inwoner ingeschreven bij het doelgroepregister en valt hij dus onder de banenafspraak, dan gelden er nog bijzondere voorzieningen die interessant zijn voor zowel werkgever als werknemer.

Voor wie is Sherpa VoorWerk

We bieden jobcoaching en trajecten aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen heeft zijn eigen situatie. Dit maakt het werk voor ons interessant, met veel afwisseling. Onze aandacht gaat vooral uit naar de situatie waar iemand op dit moment in zit. Wat is de motivatie van de individuele kandidaat en wat zijn de mogelijkheden op de arbeidsmarkt? We gaan altijd uit van maatwerk. Sherpa VoorWerk werkt volgens de methodiek van 'supported employment'. Dit betekent dat wij samen met jou kijken naar jouw mogelijkheden in plaats van jouw beperkingen.

Na een kennismakingsgesprek brengen we de vraag van de kandidaat in kaart en zetten we in wat nodig is. Soms kan iemand wel werken, maar zijn er bepaalde voorwaarden aan verbonden. Dan zoeken we net zo lang tot de baan passend is. Eenmaal op de juiste werkplek, dan geven we 'coaching on the job'.

Meer weten over Sherpa VoorWerk?

Wil je meer weten over Sherpa VoorWerk? Maak dan een afspraak met een van onze jobcoaches en laat je meer vertellen tijdens een intakegesprek.