Contact

Vrijwillige inzet

Als vrijwilliger bij Sherpa ben je heel waardevol. Door jouw inzet is het mogelijk dat cliënten net dat beetje extra individuele aandacht krijgen dat elk mens nodig heeft. In samenwerking met onze medewerkers draag jij bij aan een prettig leven voor mensen met een beperking.

Sherpa is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Iets voor jou?

Bij Sherpa zijn ongeveer 550 vrijwilligers actief. Vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in bij Sherpa. Je kan je bijvoorbeeld inzetten voor een individuele cliënt of op een woning of dagbestedingslocatie. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het lezen of schrijven, computeren of creatieve activiteiten. Wandelen, samen naar de kerk, zwemmen of fietsen met cliënten is ook heel veel vraag naar. Misschien heb jij handige handen en kan jij klusjes doen bij cliënten thuis?
Je kan je als vrijwilliger éénmalig inzetten, een paar keer per jaar of een vast moment per week. Dit is geheel afhankelijk van de beschikbare tijd die je hebt.

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij Sherpa?

Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. We luisteren naar jouw wensen, hobby’s en interesses en leggen die naast de vragen van onze cliënten. Samen kijken we naar de juiste match en geven wij jou informatie rondom vrijwillige inzet bij Sherpa.
Je hebt geen ervaring nodig. Wel vinden we het belangrijk dat je enthousiast bent om te werken met mensen met een beperking. Ook vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wij zorgen ervoor dat:

  • Je een vrijwilligersovereenkomst ontvangt.
  • Jouw onkosten worden vergoed.
  • Je verzekerd bent tijdens je vrijwilligerswerk.
  • De VOG kosteloos wordt aangevraagd.
  • Je het Sherpa magazine ontvangt.
  • Je een kerstpakket ontvangt.
  • Je goed wordt ingewerkt en begeleidt op de locatie waar je gaat werken en vooral dat je veel voldoening hebt!

Bekijk de actuele vacatures

Door Corona zijn de meeste activiteiten niet mogelijk en kijken wij met inachtneming van de corona maatregelen wat er nog wel mogelijk is. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Meer weten over Vrijwillige Inzet?

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk bij Sherpa? Of wil je je aanmelden? Onze vrijwilligerscoördinatoren Olga en Amber helpen je graag!