Buitenschoolse opvang

kinderenKinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand of beperking kunnen niet altijd een plek vinden binnen de reguliere buitenschoolse opvang. Speciaal voor deze kinderen, in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, is de buitenschoolse opvang (BSO) van Sherpa. Elke maandag- en woensdagmiddag zijn de kinderen en jongeren na schooltijd tot 17.30 uur welkom. De BSO is gevestigd in het pand van de Klimopschool in Hilversum.

Ook tijdens schoolvakanties kunnen de kinderen en jongeren zich bij de BSO vermaken met spelletjes en andere activiteiten, zowel binnen als buiten. In de vakanties is er voor de kinderen een gevarieerd activiteitenaanbod zodat zij zich niet hoeven te vervelen.

Onze visie is dat kinderen na school moeten kunnen ontspannen. Op school wordt er vaak al veel gevraagd van kinderen. De begeleiding steekt daarom ook in op een leuke, gezellige en relaxte middag. Naast de georganiseerde activiteiten is er ook ruimte voor vrij spel en ontspanning.

Hoe doen we dit?
Samen met ouders en/of kind kijken we op welke individuele doelen het kind zich verder kan ontwikkelen. De doelen zullen gericht zijn op onder andere de zelfredzaamheid en het omgaan met andere kinderen en bijkomende emoties. Spelenderwijs is er aandacht voor deze doelen.

De BSO kan gefinancierd worden vanuit een Jeugdwet indicatie via de Gemeente of de Wet Langdurige Zorg.