Lichamelijk beperkt & Niet Aangeboren Hersenletsel

Karin - LGNAH - bed opmakenZelfstandig wonen en leven is voor iedereen belangrijk. Sherpa’s ambulante thuisondersteuning richt zich op het bevorderen van zelfredzaamheid en zelfstandigheid.
De aard van de ondersteuning verschilt per persoon. Deze kan praktisch ondersteunend of sociaal emotioneel zijn.

Ondersteuning op maat
Er zijn veel dingen die u moet doen en regelen als u zelfstandig woont.  Samen met u kijken wij naar uw behoefte aan ondersteuning. We maken hier afspraken over die we vastleggen in een persoonlijk ondersteuningsplan. Wij bieden ondersteuning in de thuissituatie in de regio Gooi en Vechtstreek. Dit kan een woning van Sherpa zijn of uw eigen woning.

De ondersteuning van Sherpa is onder andere gericht op:

  • huishoudtraining
  • begeleiding bij koken
  • hulp bij uw administratie
  • het leggen van sociale contacten

Ook voor kinderen met NAH bieden wij ondersteuning. Het kind is hierbij het uitgangspunt, maar de ondersteuning richt zich ook op betrokkenen rondom het kind. De ondersteuning is divers en vindt thuis plaats.

Voor wie?
Voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel en het syndroom van Korsakov.  Om in aanmerking te komen voor ambulante ondersteuning heeft u een passende CIZ- indicatie nodig.

Breinlijn, voor iedereen met NAH
Heeft u of uw naaste hersenletsel? Of ontmoet u in uw vriendenkring of beroepsmatig mensen met hersenletsel? In Nederland helpt Breinlijn de weg naar passende ondersteuning. De gratis hulpdienst is online en telefonisch bereikbaar via www.breinlijn.nl of 085 – 225 0244.