Andes in Baarn

Aan de bosrijke Diezelaan in woonwijk Eemeroord ligt Andes. Sherpa biedt hier recreatieve dagbesteding aan cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Andes is een actieve groep waar cliënten op maat recreatieve activiteiten aangeboden krijgen.

Activiteiten
Andes is een groep waar verschillende activiteiten aangeboden worden. De begeleiders bieden zowel belevingsgerichte als actieve activiteiten aan. Hoe de dag eruit ziet wordt bepaald door de stemming van de cliënt. De activiteiten zijn afwisselend binnen en buiten. Zo is het mogelijk om te gaan wandelen, te rijden op de skelter, het glas en of papier weg te brengen, mee boodschappen te doen, te zwemmen, of naar de gymzaal te gaan. Binnen worden er activiteiten aangeboden met sensopathisch materiaal. Dit zijn materialen zoals klei, verf, water, die de zintuigen prikkelen. De activiteiten worden zowel individueel als in groepsverband aangeboden.

Doelgroep
Dagelijks is er ruimte voor acht cliënten op Andes. Er zijn twee begeleiders aanwezig. De gemiddelde leeftijd van de cliënten is vijfendertig jaar.  Andes is een groep die zich richt op cliënten met een laag niveau en een kleine spanningsboog.

Locatie
Andes is gevestigd aan de Diezelaan in woonwijk Eemeroord. De locatie is rolstoeltoegankelijk. In de directe omgeving bevinden zich een voetbalveld en ontmoetingstuin.

De activiteitentijden zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 15.30 uur.