Bovenweide in Huizen

In een rustige woonwijk in Huizen, vindt u de Bovenweide. Deze locatie bestaat uit drie woningen die met elkaar verbonden zijn door een centrale hal. Er is ruimte voor twintig senioren cliënten met een verstandelijke beperking. Één van de woningen is speciaal toegespitst op senioren met een lichamelijke beperking of Alzheimer.

De woning
Van buiten zien de woningen van de Bovenweide eruit als drie aparte huizen, maar van binnen valt direct op dat de woningen met elkaar verbonden zijn door een centrale hal. De woningen zijn in 2007 omgebouwd tot seniorenwoningen. Elke woning heeft op de begane grond een ruime leefruimte met keuken en een aangepaste zit/slaapkamer voor mensen met lichamelijke beperkingen. Er is ook een plafondtilsysteem. De zit-/slaapkamers zijn op de etages en zijn met de lift te bereiken. U deelt de badkamer en toilet met de andere bewoners. De badkamer en toilet zijn aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking. Achter de 3 woningen is een grote tuin.

De omgeving
In een rustige woonwijk met alle benodigde voorzieningen op afstand. Denk hierbij aan een huisarts, supermarkt, kledingwinkel en drogist.

De ondersteuning
Binnen de Bovenweide heerst een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Er wordt veel (warme) zorg geboden en er is dagbesteding aan huis. Sommige medewerkers hebben een verpleegkundige achtergrond. Er is een actieve verwantenraad en een vrijwilligersgroep, elke maand wordt er dan ook een leuk uitje georganiseerd waar cliënten zich voor kunnen inschrijven. De Bovenweide werkt samen met Stichting Servitas, zij stellen regelmatig chauffeurs beschikbaar voor de activiteiten. Om in aanmerking te komen voor deze woning, is een ZZP 4,5 of 8 (grondslag VG) noodzakelijk.