Brinklaan in Bussum

In 2009 werd aan de Brinklaan in Bussum een appartementencomplex gerealiseerd, waarin veertien cliënten wonen in ruime twee- of drie-kamerappartementen. De appartementen zijn geschikt voor cliënten met een lichamelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel.

De woning
Dit appartementencomplex heeft dertien appartementen verdeeld over vier woonlagen. Er is één algemene ruimte, waar bewoners elkaar desgewenst kunnen ontmoeten en bijvoorbeeld samen kunnen koken. De woning is rolstoeltoegankelijk en er is een lift. Alle bewoners beschikken over eigen sanitair. Er is geen buitenruimte.

De omgeving
Het appartementencomplex ligt in het centrum van Bussum. Alle benodigde voorzieningen zijn dus op loopafstand te vinden. Denk aan en supermarkt, huisarts, winkelcentrum en tandarts.

De ondersteuning
Ambulante ondersteuning, afgestemd op de individuele behoeftes van de cliënt. Er is ondersteuning op verschillende vlakken zoals huishoudelijk, praktisch of emotioneel. De ondersteuning is beschikbaar vanaf 07.00 uur ’s ochtends tot 22.30 uur ’s avonds op alle dagen van de week. Daarna kan in geval van nood de bereikbaarheidsdienst gebeld worden.
Deze appartementen zijn beschikbaar voor cliënten met ZZP 1 t/m 5, grondslag lichamelijk gehandicapt.