Cornelis van den Bergstraat in Bussum

De Cornelis van den Bergstraat in Bussum Zuid is een ruime en sfeervolle locatie waar ruimte is voor dertien bewoners. Hier wonen senioren met een verstandelijke beperking. De meeste bewoners bezoeken overdag een activiteitencentrum.

De woning
Een geschakelde woning met drie verdiepingen, een tuin en een lift. De woning is rolstoeltoegankelijk. Er zijn twee gezamenlijke woonkamers; één op de benedenverdieping en één op de bovenverdieping. Daarnaast heeft iedere bewoner zijn of haar eigen zit-/slaapkamer met wastafel. De twee badkamers en het toilet worden gedeeld met de andere bewoners. Er is één bewoner die een eigen badkamer heeft.

De omgeving
Deze woning is rustig gelegen, in een woonwijk met weinig verkeer. Op loopafstand zijn er winkels, een apotheek en een huisartsenpraktijk. Er is een duofiets aanwezig waarmee bijvoorbeeld naar het centrum van Bussum gefietst kan worden.

De ondersteuning
Er is groepsgebonden begeleiding voor alle bewoners. De bewoners doen nog zoveel mogelijk zelfstandig en worden daar ook in gestimuleerd. Overdag gaan de meeste van hen naar de dagbesteding en in de avonduren kan men sporten, naar de activiteitenclub of een cursus volgen. Er wordt iedere avond een stukje gewandeld en wekelijks is er ‘bewegen op muziek’.  Er is een goede interactie tussen de cliënten, er wordt veel gebabbeld en grapjes gemaakt. Het is noodzakelijk te beschikken over een ZZP 3 t/m 7, grondslag VG. De woning is aangesloten op een uitluistersysteem. ’s Nachts is een slaapwacht aanwezig.