Focus in Baarn

Aan de rustige IJssellaan in woonwijk Eemeroord ligt Focus. Sherpa biedt hier dagbesteding aan jonge cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Focus is een ontwikkelingsgroep voor cliënten met verschillende niveaus. Er wordt individueel gekeken welke begeleiding aansluit bij interesses en talenten van de cliënt. Het doel is om de cliënt door te laten stromen naar regulier werk of dagbesteding.

Activiteiten
Focus is een groep waar het dagprogramma wordt afgestemd op het niveau en de interesses van de individuele cliënt. De ondersteuning van de begeleiders is gericht op de ontwikkeling van de cliënt zodat deze kan doorgroeien naar regulier werk of dagbesteding. De activiteiten zijn zeer divers. In principe wordt er afwisselend gewerkt in binnen- en buitenblokken. Activiteiten variëren van zwemmen, gymmen, rekenen, schrijven tot knutselen.

Doelgroep
Focus is een groep voor kinderen en jongeren die door hun gedrag zijn vastgelopen op school (ZMLK, MLK) of kinderdagverblijf. Dagelijks is er ruimte voor acht cliënten op Focus. Er zijn twee begeleiders aanwezig. De gemiddelde leeftijd van de cliënten is achttien jaar. Focus is een groep die zich richt op cliënten met verschillende niveaus (laag tot hoog).

Locatie
Focus is gevestigd aan de rustige IJssellaan in de bosrijke woonwijk Eemeroord. De locatie is rolstoeltoegankelijk. In de directe omgeving bevindt zich een voetbalveld, zwembad en ontmoetingstuin.

De activiteitentijden zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 15.30 uur.