Havenstraat in Hilversum

Dit monumentale pand aan de Havenstraat in Hilversum, bestaat uit 16 studio’s geschikt voor cliënten met een lichte verstandelijke beperking.

De woning
Iedere studio bestaat uit een woon-/slaapkamer met keukenblok, badkamer en toilet. Het sanitair hoeft men dus niet te delen. De studio’s zijn verdeeld over 3 woonlagen .Er is een inpandige ontmoetingsruimte die ieder dag op bepaalde tijden open is. Door indeling van het gebouw woont de cliënt individueel in een zelfstandige woonruimte. De locatie is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

De omgeving
Deze locatie ligt aan de rand van het centrum van Hilversum, aan een doorlopende weg. Alle benodigde voorzieningen liggen daarom op loopafstand, denk aan supermarkten, kledingwinkels, drogisterijen, kapper en de huisarts. In de nabijheid van de woning zijn twee steunpunten van Sherpa te vinden, waar cliënten terecht kunnen voor een kopje koffie, een maaltijd en waar zij anderen kunnen ontmoeten.

De ondersteuning
In de locatie is een slaapwacht aanwezig. Ondersteuning vindt, meerdere keren per week, plaats op individuele afspraak. De ondersteuning richt zich op het (leren) zelfstandig (te) wonen, het hebben en houden van passend werk of dagbesteding, het maken van vrienden en onderhouden van sociale contacten en het invullen van vrije tijd. Tegen betaling kan men gebruikmaken van het internet en de gezamenlijke wasmachines en drogers. De woning is geschikt voor cliënten met ZZP 3 en ZZP 6, eventueel op basis van volledig pakket thuis.