Het In-stap-huis in Baarn

Het In-stap-huis (locatie Vechtstraat 4) is gelegen in de rustige Woonwijk Eemeroord, in Baarn. De woning biedt kinderen/ jongeren de mogelijkheid om stap voor stap te wennen om uit huis te gaan.

De woning      
Het In-stap-huis is voor kinderen/jongeren met een ernstige meervoudige beperking tot 25 jaar. Vanaf de leeftijd van 20 jaar wordt er gekeken naar een passende woning binnen Sherpa. Uiteraard zetten we alle stappen in samenspraak met de ouders/verzorgers.

Het In-stap-huis is een gelijkvloerse, geschakelde woning met tuin. De woning biedt een ruime woonkamer met een snoezelhoek, acht ruime slaapkamers en drie badkamers. Dagelijks zijn er maximaal acht tot negen kinderen met twee tot drie begeleiders in de woning. De kinderen die wonen hebben een eigen slaapkamer. De kinderen die hier logeren/deeltijd wonen, delen soms een kamer met een ander kind. In de nacht worden de slaapkamers uitgeluisterd en komt de nachtzorg een aantal keer langs in de woning.

De omgeving
Deze woning ligt in een bosrijke omgeving met diverse voorzieningen in de directe omgeving. Zo biedt Woonwijk Eemeroord een zwembad, speelplek, kerk, supermarkt en bushalte. Daarnaast is er een gezondheidscentrum gevestigd in de woonwijk.

De ondersteuning
Elke cliënt in het In-stap-huis heeft een programma op maat dat aansluit bij zijn/haar persoonlijke interesses. Het team van begeleiders streeft naar een optimale balans tussen actie en rust, waarin de cliënten worden uitgedaagd zich te ontwikkelen. Een nauwe samenwerking met de ouders/verzorgers, de dagbesteding en het gezondheidscentrum vinden wij heel belangrijk.