Spel en Beleven in Baarn

Aan de Zwinstraat in woonwijk Eemeroord ligt de locatie Spel en Beleven. Sherpa biedt hier belevingsgerichte dagbesteding aan cliënten met een ernstig meervoudige beperking. Er worden recreatieve activiteiten aangeboden, in kleine groepjes.

Activiteiten
Spel en Beleven is een belevingsgroep. Hoe de dag eruit ziet wordt bepaald aan de stemming van de cliënt. De activiteiten die worden aangeboden zijn met sensopathisch materiaal. Dit zijn materialen zoals klei, verf, water die de zintuigen prikkelen. De activiteiten worden zowel individueel als in groepsverband aangeboden.

Doelgroep
Dagelijks is er ruimte voor vijfendertig cliënten op Spel en Beleven. Er zijn twee begeleiders aanwezig. De gemiddelde leeftijd van de cliënten is veertig jaar oud.

Spel en Beleven is een groep die zich richt op cliënten met een laag niveau. De groepen zijn daarom klein, maximaal vijf cliënten. De begeleiders zijn gespecialiseerd in het werken met deze doelgroep.

Locatie
Spel en Beleven vestigt zich aan de Zwinstraat in woonwijk Eemeroord. De locatie is rolstoeltoegankelijk. In de directe omgeving bevindt zich een kinderboerderij en ontmoetingstuin.

De activiteitentijden zijn van maandag tot en met vrijdag. Er is de mogelijkheid tot halve dagen. De ochtend is van 09.00 tot 12.00 uur. De middag is van 13.00 uur tot 16.00 uur. Een hele dag is van 10.00 uur en 16.00 uur.