Steunpunt Jan van der Heydenstraat in Hilversum

In Hilversum vindt u het steunpunt aan de Jan van der Heijdenstraat. Hier kunnen cliënten terecht met ondersteuningsvragen en voor gezelligheid. Het steunpunt is voor cliënten van Sherpa met een lichte verstandelijke beperking. Ook verwanten en buurtbewoners komen af en toe op de koffie.

De omgeving
Het steunpunt ligt vlakbij winkels en andere voorzieningen. Het is gevestigd in een stijlvol pand met voortuin en terras. De begane grond is rolstoeltoegankelijk, maar er zijn verder geen speciale aanpassingen voor cliënten met een lichamelijke beperking. De inrichting is huiselijk en gezellig. Er kunnen maximaal 12 cliënten mee eten (tegen betaling)  per avond.

De ondersteuning
Het steunpunt is geopend van dinsdag tot en met zondag van 16:00 uur tot 21:00 uur. Op het steunpunt kan iemand een kopje koffie drinken, een praatje maken, een maaltijd halen of samen met anderen eten. Daarnaast is het steunpunt ook een plek om anderen te ontmoeten. Begeleiding is aanwezig tijdens openingstijden. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals een disco-avond.