Zorgboerderij ‘t Gooi in Hilversum

In het Gooi aan de rand van Hilversum omringd door natuurgebieden staat zorgboerderij ’t Gooi van Caroline Verhey en Henny Blauwendraat. Sherpa biedt hier dagbesteding aan cliënten met een licht verstandelijke beperking, lichamelijke beperking en cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. Het melkveebedrijf geeft hulpboeren de kans om onderdeel te zijn van een boerenbedrijf.

Activiteiten
Op de zorgboerderij zijn verschillende werkzaamheden. Er wordt rekening gehouden met wat een cliënt kan en nog wil leren. In de ochtend wordt er gewerkt met de paarden. De paarden en pony’s worden verzorgd en de stallen worden uitgemest. In de middag wordt er op de veehouderij gewerkt. De koeien, schapen, kippen en konijnen krijgen verzorging of er wordt in de moestuin gewerkt. Het oogsten van gras hoort ook tot de werkzaamheden. Zo wordt ervoor gezorgd dat de dieren in de wintermaanden genoeg voedsel hebben.

Doelgroep
Op de zorgboerderij werken tien cliënten. De leeftijd van de cliënten varieert tussen de twintig en zestig jaar oud. De leeftijden en doelgroepen werken gecombineerd. Dit stimuleert een positieve wisselwerking tussen cliënten met verschillende beperkingen en kwaliteiten. De zorgboerderij is niet productiegericht. Ook het meelopen, meekijken en meebeleven kan een volwaardig doel op zich zijn.

Locatie
De zorgboerderij ligt prachtig in het groen, vanaf het erf is er een wijds uitzicht. Op het erf staat een hooischuur, stallen voor de paarden en natuurlijk de boerderij. De locatie is niet rolstoeltoegankelijk, er is geen lift aanwezig.

De werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 uur tot 15.00 uur.

Elk jaar is er een zomersluiting en tussen kerst en oud en nieuw is de boerderij gesloten.

www.zorgboerderijhetgooi.nl