Vrije tijd & Cursussen

Vrijetijd&cursus_RobUdoSherpa organiseert veel activiteiten voor cliënten die graag iets leuks willen doen of meer willen leren in hun vrije tijd. Zoals een cursus volgen, een hobby uitoefenen of andere mensen ontmoeten. Er is een ruim aanbod van clubwerk, evenementen en cursussen.

Vrije tijd
Sherpa ondersteunt mensen met een beperking bij het vinden van een passende vrijetijdsbesteding. Dit kan bemiddeling zijn naar reguliere vrijetijdsbesteding maar ook vrijetijdsbesteding die wij vanuit Sherpa zelf organiseren en aanbieden. Sherpa biedt de meest uiteenlopende vrijetijdsactiviteiten aan. Van fietsen of fotograferen tot zingen en koken en nog veel meer.

Evenementen
Terugkerende evenementen die Sherpa organiseert, zijn onder meer de Voorjaarskermis, Koningsdag en Snoezeldagen. Daarnaast vinden talloze andere activiteiten plaats voor mensen met een beperking. Regelmatig is er karaoke, barbecue, een disco-avond of zelfs een band die livemuziek maakt. Een fijn moment om te ontspannen en andere mensen te leren kennen!

Cursussen
Sherpa ondersteunt mensen met een beperking bij al hun leervragen met op maat gemaakte cursussen. Er is een groot aanbod van cursussen beschikbaar. Met onderwerpen als ‘sociale vaardigheden’, ‘Mijn Grens’ (weerbaarheid), ‘met geld leren omgaan’, ‘koken’ en EHBO. Om zelfstandig te kunnen wonen, is immers een aantal basisvaardigheden nodig. Uitgangspunt is de vraag van de deelnemer en zijn of haar behoefte om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Maar ook wie Engels wil leren of een thema-avond wil bezoeken is bij Sherpa aan het juiste adres!